Waarom Buro Sherpa?

Iedereen wil graag lang en gelukkig leven, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes, hart- en vaatziektes en kanker. Leefstijl en gedrag liggen ten grondslag aan veel van deze ziektes, en veel hiervan is te voorkomen door gezonder te gaan leven. Om die reden willen we in de zorg een omslag maken van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag.

Buro Sherpa is opgezet om te helpen bij deze omslag. We bieden mensen in de zorg een rugzak vol gereedschap om patiënten te helpen werken aan gezond gedrag. Met deskundigheid en aandacht, én een gezond gevoel voor avontuur gaan we samen op weg naar een gezonder Nederland.

functional imagery training FIT cursus gesprekstechnieken

Rutger Top

Rutger woont in Utrecht en heeft Buro Sherpa in 2022 opgezet. Buro Sherpa is ontstaan vanuit zijn verlangen om leefstijl en gedrag een belangrijkere rol te geven in de Nederlandse zorg. 

“In 2006 begon ik met mijn studie geneeskunde omdat ik graag met mensen wilde werken en gezondheid en biologie erg mooie onderwerpen vond. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik preventie en gedrag eigenlijk nog interessanter vond. Dat resulteerde in mijn keuze om over te stappen naar Health Sciences.”

“Daarna volgden een aantal jaren als trainer en consultant in de internationale ontwikkelingshulp en gezondheid. Daar leerde ik hoe gedrag aan de basis ligt van elke verandering. In 2018 vond ik mijn passie als leefstijlcoach en -trainer. Ik kon eindelijk mijn fascinatie voor menselijk gedrag en gezondheid combineren en praktisch toepassen.”

Als coach heeft Rutger inmiddels honderden mensen begeleid bij het stoppen met roken, minder stress ervaren, meer gaan bewegen en andere uitdagingen. Daarbij heeft hij altijd gefocust op gesprekstechnieken als Motiverende Gespreksvoering, en het gebruik van Functional Imagery Training. Als trainer heeft hij uiteenlopende groepen getraind in begeleiding bij stoppen met roken en motiverende gespreksvoering. In zijn vrije tijd doet hij graag verschillende buitensporten en klust hij aan zijn huis en camper. 

Waar we voor staan

Aandacht, deskundigheid én een gezond gevoel voor avontuur zijn belangrijke waarden van Buro Sherpa. 

In al onze trainingen focussen we op oprechte aandacht voor de patiënt en de deelnemer en we streven ernaar om deskundigen te zijn op ons vakgebied met de nodige praktijkervaring én een wetenschappelijke onderbouwing. 

Tenslotte gaan we graag het avontuur aan om nieuwe ideeën uit te proberen en te blijven vernieuwen. 

We horen graag je vraag

06 41240508

Email rutgertop@gmail.com