Voor Fysiotherapeuten

Leefstijl en fysiotherapie

Motiverende gespreksvoering en kennis van gedragsverandering zijn belangrijke vaardigheden voor fysiotherapeuten om te bezitten. Deze vaardigheden kunnen helpen bij het begeleiden en coachen van patiënten naar een gezonde leefstijl en het behalen van hun training en behandeldoelen.

Motiverende gespreksvoering is een manier om patiënten te helpen hun eigen motivatie en zelfsturing te versterken. Dit kan de patiënt helpen om gemotiveerd te blijven om aan hun behandeling te werken en om hun doelen te behalen. Bovendien kan motiverende gespreksvoering helpen om eventuele weerstand tegen behandelingen te verminderen en om patiënten te helpen om te gaan met terugval.

Wat is motiverende gespreksvoering mgv

Gedragsverandering

Kennis van gedragsverandering is ook belangrijk voor fysiotherapeuten, omdat dit kan helpen om patiënten te begrijpen hoe ze gedrag kunnen veranderen om hun gezondheid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het aanmoedigen van patiënten om meer te bewegen of om gezonder te eten. Door deze kennis te gebruiken, kunnen fysiotherapeuten patiënten helpen om duurzame veranderingen aan te brengen in hun levensstijl.

In samenvatting is motiverende gespreksvoering en kennis van gedragsverandering belangrijk voor fysiotherapeuten omdat het kan helpen om patiënten te begeleiden naar een gezonde levensstijl en om hun behandeldoelen te behalen. Deze vaardigheden kunnen ook helpen om eventuele weerstand tegen behandelingen te verminderen en om patiënten te helpen om duurzame veranderingen aan te brengen in hun levensstijl.

Meer met leefstijl en gedrag doen als fysio?

Ben je op zoek naar een training om je gesprekstechnieken te verbeteren en patiënten te activeren en te betrekken bij hun behandeling? Dan is een van onze cursussen iets voor jou! 

Tijdens een cursus leer je hoe je coachende gesprekstechnieken kunt toepassen om patiënten te helpen bij het maken van gezonde keuzes en het stellen van doelen. Je leert hoe je weerstand kunt verminderen en hoe je patiënten kunt begeleiden in het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid. 

Al onze cursussen zijn gericht op de praktijk en je krijgt volop kans om de geleerde technieken meteen toe te passen. Informeer snel naar ons aanbod voor een geschikte cursus motiverende gespreksvoering en versterk je vaardigheden als zorgverlener!

We horen graag je vraag

06 41240508

Email rutgertop@gmail.com