Wil jij mensen écht helpen veranderen?

Functional Imagery Training (FIT) is een nieuwe manier om je gedrag te veranderen. Het is bijzonder effectief bij het helpen van mensen om hun leefstijl te veranderen, en tal van andere zaken. Help jij mensen om hun gedrag te veranderen? Maak dan kennis met Functional Imagery Training tijdens een gratis online workshop

Tijdens de workshop:

  • Leer je over de wetenschappelijke basis van FIT;
  • Ga je aan de slag met een eigen (kleine) veranderwens;
  • Ervaar je zelf enkele inbeeldingsoefeningen
  • Hoor je meer over de mogelijkheden om FIT Practitioner te worden

De eerstvolgende workshops vinden plaats op:

  • 11 april om 19.00 tot 21.00 (online)
Meld je nu gratis aan!
functional imagery training FIT cursus gesprekstechnieken

Vragen over Functional Imagery Training

Most frequent questions and answers

Met FIT ga je oefenen om in de verbeelding van je coachee gevoelens te ervaren, acties, scènes, mensen, objecten te visualiseren, geluiden te horen en zelfs geuren te ruiken. Als een topvoetballer die in gedachten oefent op het nemen van een penalty en zichzelf wereldkampioen ziet worden.

Tijdens een sessie spreek je over wat je coachee wil bereiken en waarom, hoe je dat zou kunnen doen en wat vroeger al heeft geholpen. Vervolgens doe je hiermee inbeeldingsoefeningen. Zo’n sessie duurt 45 – 60 minuten. Vervolgens gaat je coachee ook thuis aan de slag met oefeningen.

Door deze ervaringen, beelden en sensaties in gedachten te gebruiken, wordt je coachee steeds beter in zichzelf motiveren en beheersen. Hierdoor zal hij/zij uitdagingen overwinnen en gefocust blijven op het werken aan het doel.

F.I.T. is uniek omdat het erop gericht is om de coachee onafhankelijk van een coach of diëtist te maken. Het is ontworpen om hem uit te rusten met alle vaardigheden die hij nodig heeft om uiteindelijk eigen coach te worden. In die zin is FIT geen therapie maar een life skill die je kunt toepassen op nieuwe doelen en in nieuwe situaties.

Daarom is het ook geschikt voor iedereen boven de 16 die een doel heeft om aan te werken. 

NB. Zelfs mensen die niet in beelden kunnen denken (dit heet afantasie) kunnen leren F.I.T. te gebruiken met alle andere zintuigen die we hebben.

Je leert om vol te houden en jezelf te motiveren met F.I.T. Onderzoek laat zien dat F.I.T. veel betere resultaten geeft dan de standaard leefstijlbehandeling. 

Met F.I.T. leer je niet alleen gezonder te worden. Je leert eigenlijk een nieuwe life skill die je ook kunt gebruiken voor andere doelen in je leven.

FIT is gebaseerd op twee decennia onderzoek waaruit blijkt dat mentale beelden sterker emotioneel geladen zijn dan andere soorten gedachten. Onze verbeelding is wat ervoor zorgt dat mensen hunkeren naar sigaretten en voedsel, en deze gedachten bijna niet meer kunnen loslaten. Maar dezelfde beelden kunnen ons ook helpen om obstakels te overwinnen en gemotiveerd te raken om ons doel te halen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat mensen met FIT 5x zoveel gewicht kwijtraakten dan bij een standaardbehandeling. Daarnaast is FIT gebruikt om mensen te helpen bij hun alcoholverslaving, meer te gaan bewegen en zelfs in het Britse leger om soldaten te helpen doorzetten. 

F.I.T. kan gebruikt worden door coaches, leefstijlcoaches, dietisten en psychologen die mensen helpen om hun gedrag te veranderen. Wil je meer weten over training en workshops, schrijf je dan in voor de gratis kennismakingsworkshop. 

Meld je aan voor de workshop

06 41240508

Email rutgertop@gmail.com