Voor mensgerichte passende zorg

Passende Zorg & Samen Beslissen

Motiverende gespreksvoering is een belangrijke vaardigheid voor alle zorgmedewerkers, van praktijkondersteuner tot specialist. Dit komt omdat motiverende gespreksvoering helpt om mensen te ondersteunen bij het behalen van hun doelen en het vergroten van hun eigen kracht en mogelijkheden.

Het leveren van passende zorg en samen beslissen worden steeds belangrijker. Zo helpen we mensen om zelfstandig te blijven en een zo hoog mogelijk niveau van zelfredzaamheid te behouden. 

Motiverende gespreksvoering kan hierbij een belangrijke rol spelen, door mensen te helpen om hun eigen doelen te formuleren en te werken aan hun eigen oplossingen voor problemen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om terugval te voorkomen en om mensen langer thuis te laten wonen.

 

Gezondheid & Gedrag

Daarnaast kan motiverende gespreksvoering ook bijdragen aan het verminderen van stress en burn-out bij zorgmedewerkers. Door te werken aan gezonde gedragsveranderingen bij de mensen die we helpen, kunnen we een positief effect hebben op hun emotionele welzijn en overall gezondheid. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen en langer zelfstandig kunnen blijven, wat op zijn beurt weer kan leiden tot minder stress voor zorgmedewerkers.

In samenvatting is motiverende gespreksvoering belangrijk voor alle zorgmedewerkers omdat het kan helpen om mensen te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes en het behalen van hun gezondheidsdoelen. Door te leren hoe we motiverend kunnen communiceren, kunnen we een positief verschil maken in het leven van mensen en ons eigen werk als zorgmedewerker.

Wat is jouw rol als zorgmedewerker?

  • Huisarts
  • Praktijkondersteuner
  • Leefstijlcoach
  • Dietist
  • Fysiotherapeut
  • Zorgorganisatie

We horen graag je vraag

06 41240508

Email info@burosherpa.nl