FIT-Practitioner worden

Wat is F.I.T.?

Functional Imagery Training (FIT) is een nieuwe manier om je gedrag te veranderen. Het is bijzonder effectief bij het helpen van mensen om hun leefstijl te veranderen. FIT combineert Motiverende Gespreksvoering met leren visualiseren en inbeelden van doelen en gedrag. Deze combinatie laat in onderzoek 5x zulke goede resultaten zien als conventionele (leefstijl)coaching.

F.I.T. zal je helpen als:

 • Jij mensen helpt met leefstijlveranderingen
 • Je mensen wilt motiveren voor hun doelen 
 • Jouw coachees baat hebben bij meer doorzettingsvermogen
 • Je coachees zelfredzaam wil maken op weg naar nieuw gedrag.

Wil jij als coach voorop lopen en jezelf blijven ontwikkelen? Sluit je dan aan bij de groeiende groep FIT-Pioniers in Nederland. In november zal de eerste opleiding voor Nederlandse coaches plaatsvinden, en er is nog plek. 

functional imagery training FIT cursus gesprekstechnieken

Vragen over de FIT-Practitioner opleiding

Most frequent questions and answers

Na de opleiding tot FIT-Practitioner kun jij zelfstandig mensen begeleiden bij hun verandering naar een gezonder leven. 

Tijdens de opleiding leer je o.a.:

 • Hoe je met FIT oefeningen de motivatie, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen vergroot
 • Verschillende specifieke oefeningen om met hunkeringen en trage voortgang om te gaan
 • Motiverende Gespreksvoering toepassen ter ondersteuning van het FIT proces
 • De structuur van een FIT-sessie en traject
 • Hoe je jouw coachee leert om ook buiten de coaching bezig te blijven met FIT-oefeningen

Je zult wat je leert meteen kunnen toepassen in je eigen coachingsessies en het effect ervan ervaren.

FIT is gebaseerd op twee decennia onderzoek waaruit blijkt dat mentale beelden sterker emotioneel geladen zijn dan andere soorten gedachten. Onze verbeelding is wat ervoor zorgt dat mensen hunkeren naar sigaretten en voedsel, en deze gedachten bijna niet meer kunnen loslaten. Maar dezelfde beelden kunnen ons ook helpen om obstakels te overwinnen en gemotiveerd te raken om ons doel te halen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat mensen met FIT 5x zoveel gewicht kwijtraakten dan bij een standaardbehandeling. Daarnaast is FIT gebruikt om mensen te helpen bij hun alcoholverslaving, meer te gaan bewegen en zelfs in het Britse leger om soldaten te helpen doorzetten. 

F.I.T. is uniek omdat het erop gericht is om mensen onafhankelijk van een coach of diëtist te maken. Het is ontworpen om jouw coachees uit te rusten met alle vaardigheden die ze nodig hebben om uiteindelijk hun eigen coach te worden. In die zin is FIT geen therapie maar een life skill die je kunt toepassen op nieuwe doelen en in nieuwe situaties.

Daarom is het ook geschikt voor iedereen boven de 16 die een doel heeft om aan te werken. 

NB. Zelfs mensen die niet in beelden kunnen denken (dit heet afantasie) kunnen leren F.I.T. te gebruiken met alle andere zintuigen die we hebben.

De opleiding tot FIT practitioner bestaat uit 1 live dag Motiverende Gespreksvoering voor FIT, en 4 online sessies van 14.00 tot 16.30. De volgende opleiding zal plaatsvinden in mei en juni op de volgende data. Deze data vallen allemaal op maandag:

 • 1 mei: Live dag MGV voor FIT (9.30 – 16.30)
 • 15 mei: Online les (14.00 – 16.30) 
 • 22 mei: Online les (14.00 – 16.30) 
 • 5 juni: Online les (14.00 – 16.30) 
 • 19 juni: Online les (14.00 – 16.30) 
Voor MINT-leden bestaat de mogelijkheid om de dag MGV voor FIT over te slaan en de opleiding tegen gereduceerd tarief te volgen. 

Om de opleiding tot FIT-Practitioner te volgen betaal je €985,- (excl. BTW). 

Hiervoor krijg je 1 volle dag live-training samen met je mede-cursisten, 5 online sessies, en persoonlijke begeleiding door de trainers in een 1 op 1 sessie. 

Voor MINT-leden bestaat de mogelijkheid om de dag over MGV voor FIT over te slaan door een korte videoles te volgen. Het gereduceerde tarief hiervoor is €795,- (excl. BTW)

Leuk dat je interesse hebt! Om je aan te melden vul je onderaan deze pagina je gegevens in. Daarna wordt de rest per e-mail geregeld.

Het Team

Linda Functional Imagery Training trainer

Dr. Linda Solbrig

developer & trainer

Linda heeft Functional Imagery Training ontwikkeld tijdens haar onderzoek aan de University of Plymouth in Engeland. Als geregistreerd psycholoog begeleid ze in Engeland mensen op hun reis naar een betere gezondheid. Tijdens de F.I.T. opleiding maak je kennis met Linda en haar enthousiasme over Functional Imagery Training.

Rutger Functional Imagery Training coach

Rutger Top MSc

trainer & Coach

Rutger is F.I.T. Practicioner, trainer Motiverende Gespreksvoering en leefstijlcoach. Met een achtergrond in Gezondheidswetenschappen helpt hij graag Nederland gezonder maken. Rutger geeft F.I.T. coaching en trainingen en vertelt je met veel plezier meer over Functional Imagery Training.

Meld je nu aan voor de opleiding

06 41240508

Email: rutger@burosherpa.nl