Veranderen is moeilijk, met F.I.T. lukt het wel

Veel mensen hebben van alles geprobeerd om gezonder te gaan leven, maar het lukt niet om vol te houden. Dit heeft als gevolg:

  • Je merkt dat je te weinig energie hebt in het dagelijks leven en wilt daar iets aan doen
  • Je hebt al van alles geprobeerd om af te vallen en wil nu eens écht veranderen
  • Je weet wel wat je zou moeten doen om je fitter te voelen, maar het volhouden is moeilijk
  • Je hebt een speciaal doel dat je wil bereiken; je wilt in die bruidsjurk passen, gezond je pensioen ingaan of die hardloopwedstrijd uitlopen, maar weet niet hoe

Wil jij dit doorbreken? Met F.I.T. coaching helpen we je volhouden én plezier beleven aan je verandering. De methode waarmee we werken is uniek in Nederland, én wetenschappelijk ontwikkeld en getest.

Samen gaan we op zoek naar wat jij belangrijk vindt om te bereiken. Jouw verbeelding speelt daarbij een belangrijke rol. Als goudzoekers gaan we samen op zoek naar wat er al in jou zit.

functional imagery training coaching fit f.i.t.
Doorzetten motivatie

Leefstijlcoaching

Vind de kracht en het plezier met F.I.T. coaching

Door de kracht van jouw verbeelding in te zetten kun je 5x betere resultaten halen dan bij andere methodes. En wanneer je klaar bent met coaching kun je in je eentje verder met nieuwe doelen.

De coaching vindt plaats in de unieke coachruimte in Utrecht, of online wanneer dat beter uitkomt. Nieuwsgierig? Neem dan snel contact op!

FI-Training is er voor iedereen die aan meer gezondheid wil werken. Samen gaan we op reis naar jouw doel!

Bij FI-Training leer je hoe je gemotiveerd blijft en met plezier aan je nieuwe gezonde leven werkt

Persoonlijke aandacht

Wanneer je met FIT-Coaching aan de slag wilt, zal ik je daarbij helpen. Mijn naam is Rutger Top en ik ben oprichter van Buro Sherpa. 

Mijn fascinatie voor gezondheid en gedrag is begonnen tijdens mijn studie geneeskunde, die ik na een paar jaar verruilde voor gezondheidswetenschappen. Tijdens het eerste deel van mijn carriere leerde ik veel over gedrag en besloot ik me daar meer mee bezig te houden. 

Sinds 2018 ben ik leefstijlcoach en inmiddels heb ik heel wat mensen geholpen met hun verandering. Bij het stoppen met roken, gezonder gaan eten, meer bewegen of anders met stress omgaan. 

Ik vind drie dingen belangrijk als coach:

  1. Deskundigheid: ik verkoop je geen flauwekul
  2. Aandacht: tijdens mijn coaching heb ik alle aandacht voor jou en jouw behoeften
  3. Avontuur: ik zal jou en mezelf uitdagen om nieuwe dingen te proberen en buiten onze comfort zone te stappen

Natuurlijk ben ik niet alleen coach. Naast het al coachwerk ben ik amateurbouwvakker, samen met mijn vriendin Laura in ons klushuis in Utrecht. Na jarenlang fanatiek rugby te hebben gespeeld doe ik tegenwoordig vooral aan klimmen en hardlopen, en probeer regelmatig te (kite)surfen. Om voldoende ontspanning te krijgen ga ik graag de natuur in of blijf thuis met een film.

 

 

Vragen over Functional Imagery Training

Most frequent questions and answers

Met FIT ga je oefenen om in jouw verbeelding gevoelens te ervaren, acties, scènes, mensen, objecten te visualiseren, geluiden te horen en zelfs geuren te ruiken. Als een topvoetballer die in gedachten oefent op het nemen van een penalty en zichzelf wereldkampioen ziet worden.

Tijdens een sessie gaan we het hebben over wat je wilt bereiken en waarom, hoe je dat zou kunnen doen en wat je vroeger al heeft geholpen. Vervolgens gaan we hiermee inbeeldingsoefeningen doen. Zo’n sessie duurt 45 – 60 minuten. Vervolgens ga je ook thuis aan de slag met oefeningen.

Door deze ervaringen, beelden en sensaties in gedachten te gebruiken, word je steeds beter in jezelf motiveren en jezelf beheersen. Hierdoor kun je uitdagingen overwinnen en blijf je gefocust op het werken aan jouw doel.

F.I.T. is uniek omdat het erop gericht is om jou onafhankelijk van een coach of diëtist te maken. Het is ontworpen om jou uit te rusten met alle vaardigheden die je nodig hebt om uiteindelijk je eigen coach te worden. In die zin is FIT geen therapie maar een life skill die je kunt toepassen op nieuwe doelen en in nieuwe situaties.

Daarom is het ook geschikt voor iedereen boven de 16 die een doel heeft om aan te werken. 

NB. Zelfs mensen die niet in beelden kunnen denken (dit heet afantasie) kunnen leren F.I.T. te gebruiken met alle andere zintuigen die we hebben.

Je leert om vol te houden en jezelf te motiveren met F.I.T. Onderzoek laat zien dat F.I.T. veel betere resultaten geeft dan de standaard leefstijlbehandeling. 

Met F.I.T. leer je niet alleen gezonder te worden. Je leert eigenlijk een nieuwe life skill die je ook kunt gebruiken voor andere doelen in je leven.

FIT is gebaseerd op twee decennia onderzoek waaruit blijkt dat mentale beelden sterker emotioneel geladen zijn dan andere soorten gedachten. Onze verbeelding is wat ervoor zorgt dat mensen hunkeren naar sigaretten en voedsel, en deze gedachten bijna niet meer kunnen loslaten. Maar dezelfde beelden kunnen ons ook helpen om obstakels te overwinnen en gemotiveerd te raken om ons doel te halen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat mensen met FIT 5x zoveel gewicht kwijtraakten dan bij een standaardbehandeling. Daarnaast is FIT gebruikt om mensen te helpen bij hun alcoholverslaving, meer te gaan bewegen en zelfs in het Britse leger om soldaten te helpen doorzetten. 

F.I.T. kan gebruikt worden door coaches, leefstijlcoaches, dietisten en psychologen die mensen helpen om hun gedrag te veranderen. Wil je meer weten over training en workshops, kijk dan eens op onze trainingspagina.

Vraag jouw kennismaking aan:

06 41240508

Email rutgertop@gmail.com